Ecowinwin-piste

Ecowinwin-piste on paikka, jossa kuluttajat voivat palauttaa muovipakkauksia

Ecowinwin-pisteessä muovipakkauksien palauttajat osallistuvat palkintojen arvontaan heti pisteellä ja myös myöhemmin verkossa. Samalla he saavat tietoa lajittelusta sekä tarjolla olevista tuotteista ja palveluista.

Ecowinwin™ on ekosysteemi, jossa on winwin-tilanne. Kaikki hyötyvät ja lisäksi osallistujat voivat voittaa palkintoja.
Pakkauksien palauttajat saavat mukavaa pikku jännitystä ja voiton odottamisen iloa. Samalla heille kerrotaan lajittelusta ja kierrätyksestä ajankohtaista tietoa sekä tietoa vastuullisesti tuotetuista tuotteista ja palveluista.

Yritykset ja yhteisöt voivat kertoa tietoa tuotteistaan ja palveluistaan asiakkaille, jotta he voivat tehdä oikeita valintoja. Kuluttajat arvostavat vastuullista toimintaa yhä enemmän.

Millaisia pisteet ovat?

Ecowinwin-piste muodostuu infonäytöstä, viivakoodinlukijasta ja kuittitulostimesta sekä säiliöstä, johon pakkaukset palautetaan.
Infonäytölle esitetään yritysten mainoksia heidän tuotteistaan ja eri organisaatioiden tuottamia tietoiskuja. Pisteen viivakoodin lukijalla luetaan tuotekoodi pakkauksesta. Koodin luku aktivoi pisteessä tapahtuvan arvonnan. Voittotosite tulostetaan kuittitulostimella.
 
Perustoimintoja voidaan laajentaa. Jokaisen palautuksen jälkeen asiakkaalle tulostetaan arvontakoodi, jolla hän voi osallistua verkkoarvontaa. Voidaan luoda myös 'kierrätyspassi', jossa käyttäjätunnus on viivakoodina. Näyttämällä passia kierrättäjä tunnistetaan ja häntä voidaan palvella kohdistetulla tiedolla ja palkita yllätyspakinnoilla. Kierrätyspassia voidaan käyttää myös kierrätyksessä, jossa kierrätettävässä materiaalissa ei ole käytettävissä tuotekoodia (EAN-koodia), esimerkiksi tekstiilit.

Säiliö, johon pakkaukset jätetään, on usein vain laatikko. Erillisellä säiliöllä saavutetaan useita etuja. Säiliö voidaan tehdä kierrätettäviin pakkauksiin sopivaksi. Siinä voi olla mm. pakkaukset kokon puristavia ominaisuuksia ja antureita, jotka seuraavat säiliön tilaa.

Tilanteen ja tarkoituksen mukaan joustava kierrätys- ja infopiste.

Ecowinwin-piste skaalautuu kohteen ja käyttötarkoituksen mukaan suurista infonäytöistä puhelimiin. Näin yritys kuin yritys voi auttaa asiakkaitaan oikean tuotteen valinnassa ja toimia kierrätystiedon jakajana.
Toiminnan monipuolisuutta kuvaa mahdollisuus, että tuote-esittelijät ja kierrätysasiantuntijat voivat ottaa infonäytön hallintaansa ja esittää asiaan liittyvää tietoa esityksellä. Se on hyvä apu neuvojalle, kun sanat eivät riitä kertomaan kaikkea.
Myymälöihin ja kauppakeskusten promootiopisteisiin sopii parhaiten isolla infonäytöllä varustettu Ecowinwin-piste. Suuri huomataan parhaiten. Infonäytön koko valitaan kohteen mukaan.
Pieniin liikkeisiin ja myymälöissä tapahtuvaan tuote-esittelyyn sopii kevyempi malli. Tällaista mukavan kokoista Ecowinwin-pistettä on helppo kuljettaa mukana eri paikkoihin.
Palvelupisteisiin ja pieniin liikehuoneistoihin sopii usein kevyt ratkaisu, jossa käytetään tavallista viivakoodin lukijaa ja verkkoselainta. Sopii esimerkiksi parturi-kampaamoille ja yhdistysten varainhankintatilaisuuksiin.
Pienimmillään arvontalaite voi olla puhelimessa. Puhelinsovellus on houkutteleva vaihtoehto, mutta viivakoodinlukijan käyttö on yleensä näppärämpää.